Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky – Hana MACHÁČKOVÁ
Hana MACHÁČKOVÁ
Bakalářská práce
Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky
Foods containing genetically modified organisms in a trade network of the Czech Republic
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou potravin na bázi geneticky modifikovaných organizmů (dále jen GMO) a jejich zastoupením v obchodní síti České republiky. Cílem práce bylo charakterizovat potraviny na bázi GMO, pozornost byla dále zaměřena na genové inženýrství a legislativu týkající se GMO. Práce zahrnovala také průzkum nabídky potravin s obsahem GMO ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Z výsledků …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with food based on genetically modified organisms (hereinafter referred to as GMOs) and their occurrence in the trade network of the Czech Republic. The aim of the work was to characterize food based on GMOs, the attention was also focused on genetic engineering and legislation on GMOs. The work also included the exploration of the supply of food containing GMOs in Zlín Region …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2010
Identifikátor:
14895
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MACHÁČKOVÁ, Hana. \textit{Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/qk9b6h/.
Jak správně citovat práci
MACHÁČKOVÁ, Hana. Potraviny s obsahem geneticky modifikovaných organizmů v obchodní síti České republiky. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Aktivní obaly potravin na bázi chitosanu
Martin Ženata -
Hodnocení kontaminace potravin na bázi hmyzu chlorovanými parafíny
Michaela Freyová -
Metabolomika netradičních zdrojů potravin na bázi hmyzu
Klára Bejčková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Účinky potravinových doplňků na bázi rostlinných kanabinoidů na mechanické vlastnosti vlasů
Klára Paroušková -
Ekologická adsorpce těžkých kovů na modifikovaných materiálech na bázi škrobu
Kristýna Caltová -
Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu
Aneta Hniličková