Rizikové prvky v ekologické a konvenční produkci potravin – Bc. Lenka Štefanidesová
Bc. Lenka Štefanidesová
Diplomová práce
Rizikové prvky v ekologické a konvenční produkci potravin
Risk elements in organic and conventional food production
Anotace:
Potraviny představují prostřednictvím příjmu životně důležitých látek nezbytnou součást života lidí. Zároveň jsou také jedním z hlavních zdrojů kontaminantů, mezi něž jsou řazeny také rizikové prvky, které mohou při vyšších koncentracích negativně ovlivňovat homeostázu organismu a představovat vážná zdravotní rizika. Je tedy nutné věnovat pozornost jejich výskytu v potravinách, a to nejenom stanovením …víceAbstract:
Food articles represent a necessary part of a human life through the intake of vital substances. At the same time they are a main source of contaminants, which include hazardous elements that in higher doses can negatively influence the homeostasis of the organism and mean serious health risks. Thus, it is necessary to pay attention to their presence in the food articles, not only by setting legal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jiřina Száková, prof. Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTEFANIDESOVÁ, Lenka. \textit{Rizikové prvky v ekologické a konvenční produkci potravin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/qkdvaa/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Sledování faktorů, které ovlivňují preference při výběru bioproduktů oproti potravinám z konvenční produkce
Jan Ryšavý -
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Sabina Zalabáková -
Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Lucie Pažoutová -
Biologicky aktivní látky v zrnech obilnin z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Nikola Králová -
Environmentální dopady produkce vajec z hlediska produkce skleníkových plynů
Václav KALKUŠ -
Zhodnocení výnosu, kvality a zdravotního stavu cibule kuchyňské v různých systémech produkce
Věra Kofránková -
Efektivnost produkce vybraných polních plodin v ekologickém a konvenčním zemědělství
Vladimír KOTAŠKA
Název
Vložil
Vloženo
Práva