Využití siličnatých rostlinných druhů v potravinářství – Jana Benešová
Jana Benešová
Bakalářská práce
Využití siličnatých rostlinných druhů v potravinářství
Use of plants containing essential oils in food
Anotace:
Bakalářská práce s názvem Využití siličnatých rostlin v potravinářství se zabývá rostlinnými druhy, jejichž hlavní obsahovou složkou jsou silice. Jsou popsány způsoby izolace silic z rostlin, jejich chemické složení, způsoby využití a také historie jejich získávání a používání. Zdrojem silic, nejčastěji využívaných v potravinářství jsou rostliny z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae) a miříkovitých …víceAbstract:
Bachelor thesis titled Use of plants containing essential oils in food is engaged in plant species whose main ingredient is essential oil. There are described methods for isolation of essential oils from plants, their chemical composition, methods of use and also the history of their collection and use. The sources of the essential oils, the most commonly used in food are plants of the families Lamiaceae …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Lea Lojková, Mgr.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva