Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby – Ing. Jan BEDRNÍČEK
Ing. Jan BEDRNÍČEK
Doctoral thesis
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
The content of antioxidants in raw materials and their stability in enriched foods depending on the processing technology
Abstract:
Během skladování probíhají v potravinách oxidační procesy, které negativně ovlivňují jejich zdravotní nezávadnost a senzorické vlastnosti. Pro zamezení těchto nežádoucích procesů mohou být do potravin přidávány přírodní polyfenolické antioxidanty. Cílem této práce bylo studium vlivu přídavku surovin bohatých na polyfenolické antioxidanty na chemické a senzorické vlastnosti běžně konzumovaných potravin …moreAbstract:
Oxidation reactions, that can negatively affect safety and sensory properties, take place during food storage. To inhibit such an unwanted process, natural polyphenolic antioxidants can be added to food. The aim of this thesis was to study the effects of the addition of polyphenol rich plant materials on chemical and sensory properties of commonly consumed food products. Two types of polyphenol rich …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 9. 2020
Thesis defence
- Date of defence: 1. 10. 2020
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BEDRNÍČEK, Jan. \textit{Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby}. Online. Doctoral theses, Dissertations. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2020. Available from: https://theses.cz/id/qlenes/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BEDRNÍČEK, Jan. Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby. Č. Budějovice, 2020. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureDoctoral programme / field:
Animal husbandry / Zoohygiene and livestock diseases prevention
Theses on a related topic
-
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin
Pavel Sedláček -
Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin
Stanislava Lopatová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights