Michaela Výletová

Bakalářská práce

Přírodní barviva a jejich aplikace v potravinách

Natural colourants and their application in food
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o přírodních barvivech převážně z rostlinných zdrojů.V práci jsou postupně rozebírány podle struktury nejdůležitější skupiny rostlinnýchbarviv – tetrapyroly (chlorofyly, fykobiliny), betalainy, flavonoidy (z nich předevšímantokyany), karotenoidy a kurkumin. U každého je probírán výskyt, struktura, reakces jinými složkami a použití daného barviva. Nejsou opomenuty ani …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on natural dyes primarily from plant sources. In thesisare analysed the most important groups of plant colourants according to their structure –tetrapyrroles (chlorophyll, phycobilins), betalains, flavonoids (anthocyanins),carotenoids and curcumin. In each group are discussed sources, structure, reactions withother components and application. There are not ommited benefits …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
  • Oponent: Patrik Burg, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů