Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů – Bc. Andrea Písaříková
Bc. Andrea Písaříková
Master's thesis
Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů
Effect of garlic sulphur compounds on meiotic maturation of porcine oocytes
Abstract:
Rozvoj reprodukčních biotechnologií vyžaduje získávat dostatečný počet kvalitních oocytů. Kvalita oocytů je závislá na úspěšném meiotickém zrání, během něhož dochází k množství změn. Tyto změny zahrnují kumulární expanzi kumulo -- oocytárního komplexu (COCs), která předurčuje úspěšnost meiotického zrání. Meiotické zrání oocytů a kumulární expanze jsou komplexně regulovány. Dojde -- li v in vitro podmínkách …moreAbstract:
Reproductive biotechnologies development requires getting enough quantity of quality oocytes. Quality of oocytes depends on successful meiotic maturation, oocytes undergo many changes during this process. These changes include cumulus expansion of cumulus -- oocyte complexes (COCs) determining the success of meiotic maturation. Oocyte maturation and cumulus expansion are comprehensively regulated. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Nevoral, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PÍSAŘÍKOVÁ, Andrea. \textit{Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/qmpsyf/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Genetic Technologies and Breeding / Biotechnology of Reproduction
Theses on a related topic
-
Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách
Anna Holendová -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Sirné sloučeniny "sladkého česneku" (\kur{Tulbaghia violacea} Harv.)
Karolína RANGLOVÁ -
Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách
Anna Holendová -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Analytické stanovení hyaluronové kyseliny v kumulo-oocytárním komplexu prasete za účelem hodnocení kumulární expanze
Kateřina Zámostná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights