Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů – Bc. Andrea Písaříková
Bc. Andrea Písaříková
Diplomová práce
Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů
Effect of garlic sulphur compounds on meiotic maturation of porcine oocytes
Anotace:
Rozvoj reprodukčních biotechnologií vyžaduje získávat dostatečný počet kvalitních oocytů. Kvalita oocytů je závislá na úspěšném meiotickém zrání, během něhož dochází k množství změn. Tyto změny zahrnují kumulární expanzi kumulo -- oocytárního komplexu (COCs), která předurčuje úspěšnost meiotického zrání. Meiotické zrání oocytů a kumulární expanze jsou komplexně regulovány. Dojde -- li v in vitro podmínkách …víceAbstract:
Reproductive biotechnologies development requires getting enough quantity of quality oocytes. Quality of oocytes depends on successful meiotic maturation, oocytes undergo many changes during this process. These changes include cumulus expansion of cumulus -- oocyte complexes (COCs) determining the success of meiotic maturation. Oocyte maturation and cumulus expansion are comprehensively regulated. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Nevoral, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PÍSAŘÍKOVÁ, Andrea. \textit{Vliv sirných sloučenin česneku na meiotické zrání prasečích oocytů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/qmpsyf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Genové technologie a šlechtění / Reprodukční biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách
Anna Holendová -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Sirné sloučeniny "sladkého česneku" (\kur{Tulbaghia violacea} Harv.)
Karolína RANGLOVÁ -
Vliv sirných sloučenin česneku na oxidativní stres prasečích oocytů v průběhu meiotického zrání v in vitro podmínkách
Anna Holendová -
Vliv sirných sloučenin česneku na expresi markerů časné apoptózy u prasečích oocytů
Martina Trojanová -
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Analytické stanovení hyaluronové kyseliny v kumulo-oocytárním komplexu prasete za účelem hodnocení kumulární expanze
Kateřina Zámostná
Název
Vložil
Vloženo
Práva