Vývoj obsahu vybraných biologicky aktivních látek v potravinách v průběhu skladování – Ing. Tomáš Šopík
Ing. Tomáš Šopík
Disertační práce
Vývoj obsahu vybraných biologicky aktivních látek v potravinách v průběhu skladování
Development of the content of selected biologically active substances in food during storage
Anotace:
Předložená disertační práce se zabývá problematikou jakostních změn trvanlivých potravin při dlouholetých skladovacích pokusech. Cílem bylo prostudovat vliv čtyř rozdílných skladovacích teplot (-18 °C, 6 °C, 23 °C a 40 °C), simulujících arktické, mírné a tropické teploty na mikrobiologické, chemické, senzorické a fyzikální změny skladovaných potravin v průběhu experimentu. Potraviny, které byly v této …víceAbstract:
This doctoral thesis deals with the issue of quality changes of durable foods during long-term storage experiments. The aim of the work was to study the effect of four different storage temperatures (-18°C, 6°C, 23°C and 40°C), simulating Arctic, mild and tropical temperatures on microbiological, chemical, sensory, physical changes of stored foods during the experiment. The foods that have been analyzed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 1. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 4. 2022
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šopík, Tomáš. Vývoj obsahu vybraných biologicky aktivních látek v potravinách v průběhu skladování. Zlín, 2022. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Analýza nákladů na zajištění stravování obyvatelstva a složek IZS v krizových situacích při využití komponent bojové dávky potravin
Kateřina BLÜMELOVÁ -
Posouzení současného stavu připravenosti mladistvých v civilní obraně ke zvládání krizových situací
Erik Harajda -
Změny senzorické kvality a profilu těkavých látek sýrů zrajících pod mazem v průběhu skladování
Adéla Šebestová -
Dynamika změn kvality čokoládových cukrovinek v průběhu skladování
Veronika Rumíšková -
Změna kvality chmelových hlávek vlivem nevhodného způsobu skladování v průběhu sklizně
Michal Loučka -
Možnosti prodloužení kvality ("čerstvosti") rybího masa a analýza změn při jeho skladování
David KLEČACKÝ -
Vliv třídění brambor na změny jejich technologické kvality
Edelina Memedliaeva