Bc. Jolana Richterová

Master's thesis

Vliv technologického zpracování pšeničného zrna na obsah tokolů

Effect of wheat grain processing on tocol content
Anotácia:
Byl zkoumán vliv různých technologických úprav (vaření bez předchozího namočení a s předchozím namočením) pšeničného zrna na výsledný obsah antioxidačních látek, konkrétně tokolů. Obsah tokolů byl sledován u 8 různých genotypů barevné pšenice (3 žluté, 2 purpurové, 2 modré, 1 černá), které byly porovnány s konvenční odrůdou pšenice červené za využití HPLC-FLD metody. Analyzovaná pšenice byla vypěstována …viac
Abstract:
The effects of different cooking methods (cooking without pre-soaking vs. cooking with pre-soaking) on antioxidant components – tocols were investigated. The content of tocols was measured in 8 different genotypes of colored-grain wheats (3 yellow, 2 purple, 2 blue and 1 black pigmented varieties). The coloured-grain wheats were compared to conventional red variety of wheat using HPLC-FLD method. The …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
  • Oponent: Markéta Houdková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses qmx472 qmx472/2
14. 4. 2022
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.