Veronika Veselská

Bakalářská práce

Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína

Study of the use of non-saccharomyces yeasts for wine production
Anotace:
Tato práce řeší v literární části význam non-saccharomyces, jejich charakteristiku, taxonomii, metabolické reakce s důrazem na pozitivní a negativní vlivy, které působí na kvalitu vína v porovnání s ostatními druhy kvasinek. Experiment se zabývá založením pokusu se zákvasem s jednou sacharomycetní kvasinkou Sachcaromyces cerevisie a jednu nesacharomycetní kvasinkou Metschnikowia fructicola. U Metschnikowia …více
Abstract:
This thesis deals in the literature part with the significance of non-saccharomyces, their characteristics, taxonomy, metabolic reactions with emphasis on positive and negative effects they have on wine quality in comparison with other yeast species. The experiment deals with the establishment of a starter experiment with one saccharomyces yeast Sachcaromyces cerevisia and one non-saccharomyces yeast …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Radim Holešinský, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta