Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína – Veronika Veselská
Veronika Veselská
Bakalářská práce
Studium použití nesacharomycetních kvasinek pro výrobu vína
Study of the use of non-saccharomyces yeasts for wine production
Anotace:
Tato práce řeší v literární části význam non-saccharomyces, jejich charakteristiku, taxonomii, metabolické reakce s důrazem na pozitivní a negativní vlivy, které působí na kvalitu vína v porovnání s ostatními druhy kvasinek. Experiment se zabývá založením pokusu se zákvasem s jednou sacharomycetní kvasinkou Sachcaromyces cerevisie a jednu nesacharomycetní kvasinkou Metschnikowia fructicola. U Metschnikowia …víceAbstract:
This thesis deals in the literature part with the significance of non-saccharomyces, their characteristics, taxonomy, metabolic reactions with emphasis on positive and negative effects they have on wine quality in comparison with other yeast species. The experiment deals with the establishment of a starter experiment with one saccharomyces yeast Sachcaromyces cerevisia and one non-saccharomyces yeast …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Radim Holešinský, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Fermentace a její využití v gastronomickém provozu
Jan Sekyra -
Fermentace Chlorella sp., perspektivního substrátu pro biotechnologické aplikace
Lívia Knapová -
Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu
Barbora Rázgová -
Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry
Tomáš Müller -
Statiny jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Vliv vybraných parametrů na průběh fermentace modelových systémů pomoci symbiotických kultur
Markéta Mikešová -
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
Jana Dunová