Alexandra KOČANOVÁ

absolventská práce studenta CŽV

Nutriční hodnocení bezlepkové stravy

Nutritional evaluation of gluten-free diet
Abstract:
Bezlepková strava je pro mnoho jedinců jedinou možnou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro některé jednotlivce znamená celoživotní nebo dlouhodobou úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením bezlepkové stravy a porovnáním jejich nutričních hodnot s běžně se stravující populací. Cílem závěreční práce bylo vyhotovení 5 bezlepkových pokrmů a 5 pokrmů z běžných surovin, jejich technologické …more
Abstract:
Gluten-free diets are the only possible treatment or condition for many individuals. For some individuals, it means a lifelong or long-term adjustment of the diet. This work deals with the nutritional evaluation of gluten-free diets and the comparsion of their nutritional values with the normally eating population. The aim was to make 5 gluten-free melas and 5 meals from common ingredients, their technological …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 5. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2020
  • Supervisor: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení bezlepkové stravy. Ostrava, 2020. závěrečná práce (neudělen). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

University of Ostrava

Faculty of Medicine

celoživotní / field:
Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma / Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma