Nutriční hodnocení bezlepkové stravy – Alexandra KOČANOVÁ
Alexandra KOČANOVÁ
absolventská práce studenta CŽV
Nutriční hodnocení bezlepkové stravy
Nutritional evaluation of gluten-free diet
Anotace:
Bezlepková strava je pro mnoho jedinců jedinou možnou léčbou či úpravou zdravotního stavu. Pro některé jednotlivce znamená celoživotní nebo dlouhodobou úpravu stravy. Tato práce se zabývá nutričním hodnocením bezlepkové stravy a porovnáním jejich nutričních hodnot s běžně se stravující populací. Cílem závěreční práce bylo vyhotovení 5 bezlepkových pokrmů a 5 pokrmů z běžných surovin, jejich technologické …víceAbstract:
Gluten-free diets are the only possible treatment or condition for many individuals. For some individuals, it means a lifelong or long-term adjustment of the diet. This work deals with the nutritional evaluation of gluten-free diets and the comparsion of their nutritional values with the normally eating population. The aim was to make 5 gluten-free melas and 5 meals from common ingredients, their technological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2020
- Vedoucí: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOČANOVÁ, Alexandra. Nutriční hodnocení bezlepkové stravy. Ostrava, 2020. závěrečná práce (neudělen). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaceloživotní / obor:
Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma / Nutriční terapeut - CŽV - kombinovaná forma
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)
Katarína Petrášková -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Celiakie a její dopad na život dítěte v mladším školním věku.
Annemarie MIKEŠOVÁ -
Pohanka a její užití v bezlepkové stravě
Jana Doležalová -
Management pacientů s diagnózou celiakie (K90.0)
Lucie Formánková