Ing. Jana STRNKOVÁ

Diplomová práce

Stanovení vitaminu B6 - pyridoxinu chromatografickými metodami

Vitamin B6 determination by chromatographic methods
Anotace:
V diplomové práci jsou popsány hydrofilní vitamin, zejména pyridoxin {--} jeho funkce, potře-ba, výskyt v potravinách, reakce pyridoxinu a ztráty vitaminu B6 při zpracování potravin. Popsány jsou i chromatografické metody a to především HPLC a stanovení vitaminu B6. Praktická část je zaměřena na určení postupu při extrakci vitaminu B6 z farmaceutických preparátů a jeho stanovení pomocí technik HPLC …více
Abstract:
In the thesis the water-soluble vitamins, namely pyridoxine {--} its function, daily requirement, and occurrence in food, pyridoxine reactions and losses during food processing are de-scribed. Chromatographic methods, especially HPLC and vitamin B6 determination are also introduced. Experimental part is focused on extraction process of vitamin B6 from pharma-ceuticals and its determination by HPLC …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STRNKOVÁ, Jana. Stanovení vitaminu B6 - pyridoxinu chromatografickými metodami. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin