Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin – Leona Hofmeisterová
Leona Hofmeisterová
Bachelor's thesis
Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin
Effects of selected environment components on water and food quality
Abstract:
Práce se zabývá vybranými vlivy podmínek prostředí na diskutovanou kvalitu vody a potravin, zejména s ohledem na těžké kovy - Hg, Pb, As, Zn, Fe, Cu. Zvláštní pozornost byla věnovaná vybraným aspektům jejich vlastností, toxicity a jejich role z hlediska ochrany životního prostředí a zdraví. V této souvislosti byly diskutovány některé pokročilé analytické techniky umožňující rychlé stanovení výše uvedených …moreAbstract:
The work dealt with some effects of environmental conditions on the discussed water or food quality, especially with respect to heavy metals - Hg, Pb, Cd, As, Zn, Fe, Cu. Special attention was focused on selected aspects of their its behavior, toxicity and their role from the viewpoint of the environment and health protection. In this context, some advanced analytical techniques allowing a ready determination …moreKeywords
těžké kovy rtuť olovo kadmium arsen zinek železo měď potraviny voda kontaminace legislativa
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Dr. Ing. Ladislav Novotný, DrSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOFMEISTEROVÁ, Leona. \textit{Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/qorph2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hofmeisterová, Leona. Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Snížení mikrobiální kontaminace zvířecích exkrementů vermikompostováním
Ester Převorová -
Stanovení kontaminace vod těžkými kovy ve vybrané lokalitě
Viktorie Daňková -
Využití fytobentosu při indikaci kontaminace životního prostředí
Kateřina Trnková -
Kontaminace orných půd rizikovými prvky v Podorličí
Martina Berková -
Toxické kovy v potravinách
Martina Klímová -
Vybrané těžké kovy v produktech z mořských ryb
Vendula Smolíková -
Kadmium a olovo v rybích výrobcích z obchodní sítě České republiky
Lenka Sedláčková -
Využití sekvenční extrakce na hodnocení vlivu arsenu na obsah a vazby vybraných prvků v rostlině
Hana Beranová