Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín – Hana Cháberová
Hana Cháberová
Bachelor's thesis
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
The yeast Brettanomyces bruxelensis in the technology of wine
Abstract:
Při psaní této bakalářské práce jsem zjistila, že víno je velmi zranitelné od zrodu bobulí až po nalahvování. Nejzranitelnější doba je po alkoholovém kvašení do začátku malolaktické fermentace, kdy je víno nechráněno a při zrání. Minimalizaci rizika infekce a rozvoji kvasinek předejdeme správnou hygienou sklepů, sířením rmutu dostatečnou hladinou SO2 při zrání vína, řádným čištěním sudů nebo jejich …moreAbstract:
During writing my Bachelors dissertation, I found out that wine is very vulnerable from the born of berries to the bowling. The most vulnerable time is after the alcoholic fermentation from the beginning of the malolactic fermantation, when wine is not protected.We can prevent from the minimization of infection and development of yeast the right hygiene of our cellars, suplhurating mash with the sufficient …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 21. 6. 2016
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Miroslav Baránek, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights