Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů – Bc. Kristýna Krchová
Bc. Kristýna Krchová
Diplomová práce
Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů
Analysis of processed cheese fortified with antioxidants
Anotace:
Tato práce se zabývá analýzou tavených sýrů obohacených přídavky antioxidantů - standardních látek rutinu, kvercetinu a rakytníkového oleje. Teoretická část práce zahrnuje charakteristiku tavených sýrů a rešeršní část, která popisuje aplikace různých látek (katechinů, silic, luteinu, karotenů, kyseliny askorbové) do mléčných výrobků. Dále jsou také uvedeny základní informace o rutinu, kvercetinu a …víceAbstract:
This thesis deals with an analysis of processed cheese enriched with the addition of antioxidants - standard compounds rutin, quercetin and sea buckthorn oil. The theoretical part includes characteristics of processed cheese and in research part, the application of various substances (catechins, essential oil, lutein, carotene, ascorbic acid) into dairy products are described. Furthermore, basic informations …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Krchová, Kristýna. Analýza taveného sýra obohaceného přídavkem antioxidantů. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl