Dotační politika v mléčném sektoru - Program školní mléko – Eva Rychlíková
Eva Rychlíková
Bakalářská práce
Dotační politika v mléčném sektoru - Program školní mléko
Subsidy policy in the dairy sector - School Milk Program
Anotace:
Politika EU v odvětvi mléka a mléčných výrobků vychází podobně jako politika dalších odvětví zemědělství z celkových cílů Společné zemědělské politiky (SZP) uvedených v článku 33 Smlouvy o založení Evropského společenství. V rámci SZP byly pro některé komodity zřízeny nástroje zajišťující podporu a stabilitu trhu (intervenční skladování, dovozní kvóty, vývozní subvence). Jako součást mechanismů Společné …víceAbstract:
The Community dairy policy, as same as in the case of other agricultural sector policies, is based on the global objectives set out in Article 33 of the Treaty establishing the European Community. Within Common Agriculture Policy (CAP) for certain commodities, there were market support and market stabilisation instruments set up (intervention purchases, import tariffs, export refunds). To support milk …víceKlíčová slova
Program školní mléko Společná zemědělská politika (SZP) Společná organizace trhů (SOT) pro mléko a mléčné výrobky tržní nástroje pro mléčný sektor režim mléčných kvót veřejné skladování másla a sušeného odstředěného mléka podpora pro soukromé skladování dovozní kvóty vývozní subvence podpora odbytu spotřeba mléka a mléčných produktů spotřebitelské ceny výdaje na školní mlékoKeywords
School Milk Programme Common Agricultural Policy (CAP) Common Market Organisation (CMO ) in milk and milk products market instruments for the milk sector the milk quota regime public storage of butter and skimmed milk powder aid for private storage import tariffs export refunds aid disposal consumption of milk and milk products consumer prices expenditure on school milk products
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 3. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Malý, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Česká zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaBakalářský studijní program:
Veřejná správa a regionální rozvoj - k.s. Litoměřice
Práce na příbuzné téma
-
Entre écrit et oral : quelle simplification de l'accord du participe passé dans la CMO ? ( le cas de l'auxiliaire avoir)
Linda BUŠOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Zhodnocení a porovnání spotřeby mléka a mléčných výrobků v České republice a Ruské federaci
Oleksandr Midnyi -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
Petra VAROUSOVÁ -
Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci.
Petra Dědinová -
Vliv vnitřních a vnějších činitelů na produkci a kvalitu mléka
Martina Špirková -
Význam vitamínů a minerálních látek v mléce a mléčných výrobcích
Marie ZÁMEČNÍKOVÁ -
Staphylococcus aureus - jeho výskyt a možnosti detekce v mléce a mléčných výrobcích
Denisa Fenclová
Název
Vložil
Vloženo
Práva