Bc. Jan Mikuš
Master's thesis
Vliv autolýzy kvasnic na složení vína
Effect of yeast autolysis
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem autolýzy kvasnic a jejich následným dopadem na složení tichých vín. První kapitole jsou popsány předfermentační macerace. Další kapitolou jsou organismy účastnící se jednotlivých fermentací a jejich stručná charakteristika a systematické zařazení. Následují životní schopnosti těchto mikroorganismů a sloučenin, které produkují. Tyto látky jsou pak v následující kapitole podrobně …moreAbstract:
This work deals with the influence of yeast autolysis and their subsequent impact on the composition of still wines. The first chapter describes pre-fermentation maceration. The next chapter is the organisms participating in individual fermentations and their brief characteristics and systematic classification. The following are the vital abilities of these microorganisms and the compounds they produce …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková