Bc. Jan Mikuš

Diplomová práce

Vliv autolýzy kvasnic na složení vína

Effect of yeast autolysis
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem autolýzy kvasnic a jejich následným dopadem na složení tichých vín. První kapitole jsou popsány předfermentační macerace. Další kapitolou jsou organismy účastnící se jednotlivých fermentací a jejich stručná charakteristika a systematické zařazení. Následují životní schopnosti těchto mikroorganismů a sloučenin, které produkují. Tyto látky jsou pak v následující kapitole podrobně …více
Abstract:
This work deals with the influence of yeast autolysis and their subsequent impact on the composition of still wines. The first chapter describes pre-fermentation maceration. The next chapter is the organisms participating in individual fermentations and their brief characteristics and systematic classification. The following are the vital abilities of these microorganisms and the compounds they produce …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma