Vliv autolýzy kvasnic na složení vína – Bc. Jan Mikuš
Bc. Jan Mikuš
Diplomová práce
Vliv autolýzy kvasnic na složení vína
Effect of yeast autolysis
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem autolýzy kvasnic a jejich následným dopadem na složení tichých vín. První kapitole jsou popsány předfermentační macerace. Další kapitolou jsou organismy účastnící se jednotlivých fermentací a jejich stručná charakteristika a systematické zařazení. Následují životní schopnosti těchto mikroorganismů a sloučenin, které produkují. Tyto látky jsou pak v následující kapitole podrobně …víceAbstract:
This work deals with the influence of yeast autolysis and their subsequent impact on the composition of still wines. The first chapter describes pre-fermentation maceration. The next chapter is the organisms participating in individual fermentations and their brief characteristics and systematic classification. The following are the vital abilities of these microorganisms and the compounds they produce …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková