Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce – Bc. Monika Kadrmasová
Bc. Monika Kadrmasová
Diplomová práce
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Analysis of beer bitter acids by means of dispersive liquid-liquid microextraction
Anotace:
Tato diplomova prace je zam..ena na vyu.iti disperzni kapalinove mikroextrakce ve spojeni s kapalinovou chromatografii s UV detekci pro stanoveni ?ż- a ?Ŕ-ho.kych kyselin v klasickem pivu a v pivu chmelenem za studena. V teoreticke .asti jsou popsany r.zne zp.soby modifikace disperzni kapalinove mikroextrakce, mo.nosti spojeni teto mikroextrakce s kapalinovou chromatografii a dal.imi technikami. Zam …víceAbstract:
This thesis deals with the use of dispersive liquid-liquid microextraction followed by liquid chromatography with UV detection for the determination of á- and â-bitter acids in classical beer and in dry-hopped beer. In the theoretical part there are described various modifications of dispersive liquid-liquid microextraction methods together with possibilities of their connection with liquid chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kadrmasová, Monika. Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vitamínu D v potravinách s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Vendula Hladíková -
Analýza silic v bylinných čajích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Kateřina Podmolíková -
Analýza syntetických potravinářských barviv s využitím \nl{}metody disperzivní kapalinové mikroextrakce
Lucie Špačková -
Analýza významných antioxidantů v bylinných nápojích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakční techniky
Eva Margholdová -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer