Anna Válková

Bakalářská práce

Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka

Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá bioflavonoidními látkami kvercetinem a rutinem a jejich chemickými a biologickými vlastnostmi. Dále práce uvádí jejich výskyt v potravinách a jejich vliv na lidské zdraví. Zkoumá jejich stabilitu v závislosti na fyzikálních a chemických podmínkách. Zabývá se vhodnými kulinárními úpravami potravin s obsahem těchto látek při zachování jejich zdravotních účinků.
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the bioflavonoids quercetin and rutin and their chemical and biological characteristics. The thesis inquires into their occurrence in foods and their effect on human health. It deals with their stability depending on the physical and chemical conditions. It looks into appropriate culinary processing of foods containing these substances while preserving their beneficial …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 7. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Válková, Anna. Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická