Octové bakterie ve vinařské technologii a studium jejich inhibice – Aleš Vavřiník
Aleš Vavřiník
Bakalářská práce
Octové bakterie ve vinařské technologii a studium jejich inhibice
Acetic bacteria in wine technology and the study of their inhibition
Anotace:
Tato závěrečná práce se zabývá octovými bakteriemi ve vinařství. Jsou v ní popsány základní vlastnosti octových bakterií, metabolické pochody těchto mikroorganismů, jakým způsobem se octovému kvašení vyvarovat a pokud již dojde k napadení vína octovými bakteriemi, tak jak se zachovat pro zachránění vinařské produkce. Dále je v této práci popsána výroba octa. Praktická část je zaměřena na inhibiční …víceAbstract:
This final work deals with acetic bacteria in viticulture. It describes the basic properties of acetic bacteria, the metabolic processes of these microorganisms, how to avoid acetic fermentation, and if wine is already infected with acetic bacteria, how to preserve the wine production. Further, this work describes the production of vinegar. The practical part focuses on the inhibitory properties of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
On the Study of Electrorheological Properties of Polypyrrole-Silver Composite Particles of Various Conductivity
Subbu Annapandiyan -
Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů
Polina Gorodkova -
Citlivost nežádoucích bakterií octového kvašení k sanitačním prostředkům používaným ve výrobnách nealkoholických nápojů
Simona Sedláčková -
Návrh farmářské výroby octa s charakterem funkční potravin.
Vendula HRDINOVÁ -
Collation of Non-organic and Organic Viticulture in the Czech Republic
Vít Trávníček -
Wine Production and Viticulture in the Selected Region
Rastislav Škvarka -
Development of viticulture and viniculture in the Czech Republic
Jakub Szebesta -
Malá vinařství na Slovácku
Daniel Fryšták