Aleš Vavřiník

Bakalářská práce

Octové bakterie ve vinařské technologii a studium jejich inhibice

Acetic bacteria in wine technology and the study of their inhibition
Anotace:
Tato závěrečná práce se zabývá octovými bakteriemi ve vinařství. Jsou v ní popsány základní vlastnosti octových bakterií, metabolické pochody těchto mikroorganismů, jakým způsobem se octovému kvašení vyvarovat a pokud již dojde k napadení vína octovými bakteriemi, tak jak se zachovat pro zachránění vinařské produkce. Dále je v této práci popsána výroba octa. Praktická část je zaměřena na inhibiční …více
Abstract:
This final work deals with acetic bacteria in viticulture. It describes the basic properties of acetic bacteria, the metabolic processes of these microorganisms, how to avoid acetic fermentation, and if wine is already infected with acetic bacteria, how to preserve the wine production. Further, this work describes the production of vinegar. The practical part focuses on the inhibitory properties of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta