Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích – Bc. Markéta Tillerová
Bc. Markéta Tillerová
Master's thesis
Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích
Encapsulation of curcumin in colloidal dispersions
Abstract:
Předložená diplomová práce je zaměřena na studium enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích. Literární rešerše slouží jako podklad pro zpracování praktické části. Rešerše se věnuje kurkuminu, jako aktivní látce, která nese potenciál uplatnění v oblasti potravinářského průmyslu či farmacie. Další část je věnována lipozomální enkapsulaci kurkuminu v koloidních disperzích, kde jsou lipozomy jako fosfolipidové …moreAbstract:
The presented Master's thesis is focused on the study of curcumin encapsulation in colloidal dispersions. Literary research serves as a basic for the elaboration of the practical part. The research focuses on curcumin, as an active substance that has the potential to be used in the food industry or pharmacy. The next part is devoted to liposomal encapsulation of curcumin in colloidal dispersions, where …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Tillerová, Markéta. Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Enkapsulace vitamínu C
Romana Burešová -
Elastické lipozomy pro enkapsulaci kanabinoidů
Kateřina Mochťáková