Bc. Markéta Tillerová

Master's thesis

Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích

Encapsulation of curcumin in colloidal dispersions
Anotácia:
Předložená diplomová práce je zaměřena na studium enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích. Literární rešerše slouží jako podklad pro zpracování praktické části. Rešerše se věnuje kurkuminu, jako aktivní látce, která nese potenciál uplatnění v oblasti potravinářského průmyslu či farmacie. Další část je věnována lipozomální enkapsulaci kurkuminu v koloidních disperzích, kde jsou lipozomy jako fosfolipidové …viac
Abstract:
The presented Master's thesis is focused on the study of curcumin encapsulation in colloidal dispersions. Literary research serves as a basic for the elaboration of the practical part. The research focuses on curcumin, as an active substance that has the potential to be used in the food industry or pharmacy. The next part is devoted to liposomal encapsulation of curcumin in colloidal dispersions, where …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Tillerová, Markéta. Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Food Technology / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma