Makový nápoj a jeho význam pro lidi s intolerancí laktózy – Lucie Linhartová
Lucie Linhartová
Bakalářská práce
Makový nápoj a jeho význam pro lidi s intolerancí laktózy
Poppy drink and its importance for people with intolerance
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá významem makového nápoje a dalších rostlinných nápojů pro populaci, která trpí laktózovou intolerancí. Nejen pro takové lidi jsou však tyto výrobky určeny, jsou vhodné například i pro vegany, protože jsou vyráběny z rostlinných produktů (sója, ořechy, rýže, ovesné vločky, mák, …). Nejprve je stručně popsán mák setý, nutriční složení jeho semen a následně je zde uvedena …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with the importance of poppy seed drink and other plant-based drinks for people suffering from lactose intolerance. This kind of products is also suitable for vegans, as they are purely made of plant-based ingredients, such as soy, nuts, rice, oats, poppy seed etc. Firstly, I have briefly described poppy seed, it´s nutrients and energy value, which is much higher than for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D.
- Oponent: Stanislava Koprdová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LINHARTOVÁ, Lucie. \textit{Makový nápoj a jeho význam pro lidi s intolerancí laktózy}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/qszgz0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Assessment of the financial position and performance of a chosen Russian company operating in the natural gas industry
Roman Mak -
Marketingový pohled na mezinárodní spolupráci Moravské galerie v Brně a MAK Wien.
Kristýna Rusňaková -
Mak siaty ako prírodný zdroj ópiových alkaloidov
Michaela Gállová -
Mák - obsahové látky v semenech máku a makovině
Matyáš Chalupný -
Mák – zdroj minerálních látek a důležitých živin
Natálie Moravcová -
Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E
Iveta Albrechtová -
Výskyt patogénov a škodcov v poraste maku siateho
Rebeka Gabčíková -
Monitoring ópiových alkaloidov v semenách maku z českej trhovej siete
Monika Pšenáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva