Bc. Kateřina Slintáková

Diplomová práce

Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka

Manufacturing of Pasta Filata Cheeses from Different Kinds of Milk
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo optimalizovat výrobu sýrů typu pasta filata a pokusit se o částečnou či úplnou substituci kravského mléka kozím mlékem. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé receptury a byla vybrána ta nejvhodnější. Na vybraných vzorcích pak byla provedena, základní chemická, texturní a senzorická analýza. Z výsledků pokusu vyplynulo, že substituce kravského mléka kozím mlékem …více
Abstract:
The aim of this thesis was to optimize manufacturing of pasta-filata cheeses and to attempt partial or complete substitution of cow's milk with goat's milk. All those pasta-filata cheeses were produced under laboratory condition. There were tested different recipes and the most appropriate one has been chosen. A basic chemical, textural and sensory analysis was done on selected samples. The results …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Slintáková, Kateřina. Výroba sýrů typu pasta filata z různých druhů mléka. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin