Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání – Bc. Michaela Křenková
Bc. Michaela Křenková
Diplomová práce
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání
Development of Microflora in Model Samples of Natural Cheese During Their Maturation
Anotace:
Předmětem diplomové práce bylo sledování vývoje mikrobiální diverzity u modelových vzorků přírodních sýrů typu gouda od počátku výroby a během zrání. Pro účely této diplomové práce byly vybrány dva druhy obalových materiálů, ve kterých probíhalo zrání analyzovaných vzorků sýrů. Konkrétně se jednalo o sýrařský vosk a ochranný nátěr Plasticoat. Vybrané indikátorové skupiny mikroorganizmů byly následně …víceAbstract:
The aim of this thesis was to monitor the development of microbial diversity in model samples of natural Gouda cheeses from production and during ripening. For the purpose of this work two types of packaging materials were used for ripening. Specifically it was a wax used for cheeses and protective coating called Plasticoat. Selected indicative groups of microorganisms were analysed with use of cultivation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Křenková, Michaela. Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách
Hana ODSTRČILÍKOVÁ -
Optimalizace podmínek kultivace anaerobních probiotických mikroorganizmů
Tereza Brousilová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Izolace starobylé DNA z tepelně poškozených kostí
Jana Loskotová -
Optimalizace izolace plazmidové DNA z autochtonních bakteriálních kultur získaných z reálných vzorků kontaminované podzemní vody
Filip Mařas -
Metody izolace DNA z potravin
Natali Svobodová -
Testování mikrometody izolace DNA z listů, plodů a výrobků z ovoce
Nikola Balažovičová -
Izolace DNA z různých typů biologických vzorků pro genetické analýzy huculských koní
Pavlína Čadová