Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání – Bc. Michaela Křenková
Bc. Michaela Křenková
Master's thesis
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání
Development of Microflora in Model Samples of Natural Cheese During Their Maturation
Abstract:
Předmětem diplomové práce bylo sledování vývoje mikrobiální diverzity u modelových vzorků přírodních sýrů typu gouda od počátku výroby a během zrání. Pro účely této diplomové práce byly vybrány dva druhy obalových materiálů, ve kterých probíhalo zrání analyzovaných vzorků sýrů. Konkrétně se jednalo o sýrařský vosk a ochranný nátěr Plasticoat. Vybrané indikátorové skupiny mikroorganizmů byly následně …moreAbstract:
The aim of this thesis was to monitor the development of microbial diversity in model samples of natural Gouda cheeses from production and during ripening. For the purpose of this work two types of packaging materials were used for ripening. Specifically it was a wax used for cheeses and protective coating called Plasticoat. Selected indicative groups of microorganisms were analysed with use of cultivation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KŘENKOVÁ, Michaela. \textit{Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/qtxaod/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Křenková, Michaela. Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách
Hana ODSTRČILÍKOVÁ -
Optimalizace podmínek kultivace anaerobních probiotických mikroorganizmů
Tereza Brousilová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Izolace starobylé DNA z tepelně poškozených kostí
Jana Loskotová -
Optimalizace izolace plazmidové DNA z autochtonních bakteriálních kultur získaných z reálných vzorků kontaminované podzemní vody
Filip Mařas -
Metody izolace DNA z potravin
Natali Svobodová -
Testování mikrometody izolace DNA z listů, plodů a výrobků z ovoce
Nikola Balažovičová -
Izolace DNA z různých typů biologických vzorků pro genetické analýzy huculských koní
Pavlína Čadová