Kvasinky a jejich biotechnologické využití – Natálie Stankovičová
Natálie Stankovičová
Bachelor's thesis
Kvasinky a jejich biotechnologické využití
Yeasts and their biotechnological applications
Abstract:
Kvasinky jsou považovány za nejstarší mikroorganismy, které lidé využívali ke kvašení potravin a alkoholických nápojů. Technologie, které vznikly na základě těchto dávných procesů, posloužily jako základ pro současné průmyslové biotechnologie. Náplní mé bakalářské práce jsou základní poznatky o kvasinkách a jejich biotechnologickém využití. V první části je obsažena historie a obecná charakteristika …moreAbstract:
Yeasts are thought to be the oldest microorganisms used by humans to ferment food and alcoholic beverages. The technologies that emerged from these ancient processes have served as the basis for today's industrial biotechnology. The focus of my bachelor thesis is on the basic knowledge of yeasts and their biotechnological applications. The first part covers the history and general characteristics of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Alena Saláková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Molecular Biology and Biotechnology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.