Natálie Stankovičová

Bachelor's thesis

Kvasinky a jejich biotechnologické využití

Yeasts and their biotechnological applications
Anotácia:
Kvasinky jsou považovány za nejstarší mikroorganismy, které lidé využívali ke kvašení potravin a alkoholických nápojů. Technologie, které vznikly na základě těchto dávných procesů, posloužily jako základ pro současné průmyslové biotechnologie. Náplní mé bakalářské práce jsou základní poznatky o kvasinkách a jejich biotechnologickém využití. V první části je obsažena historie a obecná charakteristika …viac
Abstract:
Yeasts are thought to be the oldest microorganisms used by humans to ferment food and alcoholic beverages. The technologies that emerged from these ancient processes have served as the basis for today's industrial biotechnology. The focus of my bachelor thesis is on the basic knowledge of yeasts and their biotechnological applications. The first part covers the history and general characteristics of …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Alena Saláková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Molecular Biology and Biotechnology

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.