Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu – Andrea Keltnerová
Andrea Keltnerová
Bakalářská práce
Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu
Organic farming and organic food of animal origin
Anotace:
Ekologické zemědělství se v České republice rozmáhá kolem roku 1990 zastoupené třemi podniky na 480 ha. K roku 2015 je zde již 4 115 ekologicky hospodařících farem na půdě čítající 494 661 ha. V chovu zvířat pod ekologickým systém je kladen důraz na pohodu zvířat, definovanou pěti svobodami. Veškeré postupy, ustájení, krmiva apod. pro splnění zásad ekologického zemědělství, jsou dány právními předpisy …víceAbstract:
Organic farming arised around year 1990, represented by three farms on 480 ha in Czech Republic. For 2015, there are already 4 115 organic farms on area 494 661 hectares. In organic livestock agriculture, the main value is animal welfare. It is defined by the five freedoms. All procedures, housing, feeding, etc. for meeting the conditions of organic farming, is given by legislation for organic farming …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lukáš Zita, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KELTNEROVÁ, Andrea. \textit{Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/qv5l9c/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Biopotraviny v cukrářství
Veronika Šlapáková -
Biopotraviny v retailových řetězcích
Karolína Pavlíčková -
Spotřebitelské preference udržitelných potravin - biopotraviny
Hana SVOBODOVÁ -
Změny v příjmech a přístupu k problematice životního prostředí a biopotravin u generace mileniálů ve Vietnamu
Hung Cuong Hoang -
Produkce a spotřeba biopotravin s ohledem na životní prostředí a lidské zdraví
Romana Bartošová -
Biopotraviny ve výživě člověka
David VRÁBEL -
Customer motivations in the purchase of organic food
Tamara Savelyeva -
Consumers' values and motives driving organic food consumption
Igor Muravyev
Název
Vložil
Vloženo
Práva