Vliv silic na výrobu a kvalitu pekařských výrobků – Bc. Kateřina Polcová
Bc. Kateřina Polcová
Diplomová práce
Vliv silic na výrobu a kvalitu pekařských výrobků
The effects of essential oils on the production and quality of bakery products
Anotace:
Pekařské výrobky mají zpravidla kratší trvanlivost a pro její prodloužení se v potravinářství využívá různých syntetických látek, jako například kyselina sorbová, siřičitan sodný či dusitan sodný. V dnešní době se ale stále více rozšiřuje povědomí se snahou o zdravější životní styl, a tak je snaha nahradit syntetické látky látkami přírodními. Jednou z alternativ by mohly být silice, které mají prokázanou …víceAbstract:
Bakery products usually have a shorter shelf life and food industry uses various synthetic substances to extend it, such as sorbic acid, sodium sulfite or sodium nitrite. However, awareness is increasingly growing as more people pursue healthier lifestyles, and so is the effort to replace synthetic substances with the natural ones. One alternative could be essential oils, which have demonstrated antimicrobial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Iveta Klojdová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POLCOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv silic na výrobu a~kvalitu pekařských výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/qxyixy/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku hmyzí moučky na vlastnosti kynutých těst
Zuzana Váchová -
Vliv zmrazeného těsta na jakost a trvanlivost pekařských výrobků
Veronika Hliněnská -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Assessment of health effects of bakery products with added fibre
Veronika Pourová -
Factors Influencing Food Choice Among Young Generation (comparison of Czechia and Russia in a case of food shopping)
Aleksei Rinchinov -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
23. 4. 2024