Kristýna Ondroušková

Bakalářská práce

Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy

Determination of Selected Antioxidants and Antioxidant Activity in Cereal Mixtures with Edible Flowers
Anotace:
Práce se zabývá přípravou modelových cereálních směsí s přídavkem jedlých květů s využitím netradičních vloček. Cílem práce bylo stanovit u těchto směsí vybrané chemické jakostní znaky. Byly vypracovány extrakční postupy pro izolaci volných, konjugovaných a vázaných polyfenolů s jejich následnou identifikací a kvantifikací pomocí HPLC-UV. Dále bylo u těchto frakcí stanoveno celkové množství polyfenolů …více
Abstract:
The thesis deals with the preparation of model cereal mixtures with the addition of edible flowers and with the use of non-traditional flakes. The aim of the work was to determine selected chemical parameters in these mixtures. Extraction procedures were developed for the isolation of free, conjugated and bound polyphenols with their subsequent identification and quantification by HPLC-UV. In addition …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 3. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ondroušková, Kristýna. Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe