Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy – Kristýna Ondroušková
Kristýna Ondroušková
Bakalářská práce
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Determination of Selected Antioxidants and Antioxidant Activity in Cereal Mixtures with Edible Flowers
Anotace:
Práce se zabývá přípravou modelových cereálních směsí s přídavkem jedlých květů s využitím netradičních vloček. Cílem práce bylo stanovit u těchto směsí vybrané chemické jakostní znaky. Byly vypracovány extrakční postupy pro izolaci volných, konjugovaných a vázaných polyfenolů s jejich následnou identifikací a kvantifikací pomocí HPLC-UV. Dále bylo u těchto frakcí stanoveno celkové množství polyfenolů …víceAbstract:
The thesis deals with the preparation of model cereal mixtures with the addition of edible flowers and with the use of non-traditional flakes. The aim of the work was to determine selected chemical parameters in these mixtures. Extraction procedures were developed for the isolation of free, conjugated and bound polyphenols with their subsequent identification and quantification by HPLC-UV. In addition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 3. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ONDROUŠKOVÁ, Kristýna. \textit{Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/qz8mut/.
Jak správně citovat práci
Ondroušková, Kristýna. Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Lenka Kostková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Petra Horáková