Bc. Jana Dunová

Diplomová práce

Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro

The effect of fermentation and heat treatment on the digestibility of pea protein in vitro
Anotace:
Tato diplomová práce s názvem „Vliv fermentace a tepelné úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro“ se zabývá zpracováním uceleného přehledu o hrachu (Pisum sativum), jeho vlastnostech, antinutričních látkách a možnostmi praktického využití. Jako dále je zde popis struktury a funkce proteinů, stejně tak jako metody jejich detekce. Další kapitoly se zabývají obecně trávením, …více
Abstract:
This diploma thesis entitled "The effect of fermentation and heat treatment on the digestibility of pea protein in vitro" deals with the preparation of a comprehensive overview of the pea (Pisum sativum), its properties, anti-nutritional substances and possibilities of practical use. As follows, there is a description of the structure and function of proteins, as well as methods of their detection …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
  • Oponent: Jana Čermáková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta