Bc. Jana Dunová

Master's thesis

Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro

The effect of fermentation and heat treatment on the digestibility of pea protein in vitro
Abstract:
Tato diplomová práce s názvem „Vliv fermentace a tepelné úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro“ se zabývá zpracováním uceleného přehledu o hrachu (Pisum sativum), jeho vlastnostech, antinutričních látkách a možnostmi praktického využití. Jako dále je zde popis struktury a funkce proteinů, stejně tak jako metody jejich detekce. Další kapitoly se zabývají obecně trávením, …more
Abstract:
This diploma thesis entitled "The effect of fermentation and heat treatment on the digestibility of pea protein in vitro" deals with the preparation of a comprehensive overview of the pea (Pisum sativum), its properties, anti-nutritional substances and possibilities of practical use. As follows, there is a description of the structure and function of proteins, as well as methods of their detection …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 5. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
  • Reader: Jana Čermáková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta