Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů – Bc. Jana Putalová
Bc. Jana Putalová
Master's thesis
Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Influence of Protein Addition on the Properties of Dairy Desserts
Anotácia:
Tato diplomová práce byla zaměřena na sledování vlivu přídavku izolátu (WPI) a koncentrátu (WPC) syrovátkových bílkovin na chemické, texturní a reologické vlastnosti mléčných dezertů se zvýšeným obsahem vlákniny. Pro tyto účely byly vyrobeny modelové vzorky mléčných dezertů o různém poměru banánové plantejnové a tapiokové mouky (60:40 a 50:50), do kterých byl aplikován 1 až 8% přídavek izolátu nebo …viacAbstract:
This diploma thesis was focused on determining the effect of addition a whey protein isolate (WPI) and a whey protein concentrate (WPC) on the chemical, textural and rheological properties of dairy desserts with increased fibre content. For this purpose were produced model samples of dairy desserts with different proportions of plantain and tapioca flour (60:40 and 50:50) and addition from 1 to 8 …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Putalová, Jana. Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Syrovátkový protein ve výživě člověka
Kristýna Dvořáková -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Vliv zastoupení banánové a tapiokové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Aneta Machalová -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ