Bc. Lucie Kroutilová

Bachelor's thesis

Barviva v potravinách

Food Dyes
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá barvivy, která se používají jako přídatné látky do potravin a jsou označovány E kódy. První část této práce je věnována základním skupinám barviv přidávaných do potravin, je popsána jejich charakteristika, výskyt, zdroje, vliv na člověka během konzumace. V další části jsou popsány nejčastěji používané metody stanovení barviv v potravinách.
Abstract:
Presented thesis focuses on food dyes that are added to foods and are marked by E codes. In the first part basic characteristics of the food dyes are mentioned, its presence, sources, effects on human health during the consumption. The next part of the thesis is about the most common methods used for determination of food dyes.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 26. 8. 2015
  • Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kroutilová, Lucie. Barviva v potravinách. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická