Jana Jacková
Bachelor's thesis
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Possibilities of beer production utilising non-traditional substances
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou piv z netradičních surovin. V literární rešerši je zmíněna legislativa, popis hlavních surovin pro výrobu piva, technologie výroby sladu a piva, možnosti využití jiných obilovin a pseudocereálií. Popsána je i problematika využití odpadů potravinářského průmyslu včetně pekárenských vratků. V praktické části byly testovány možnosti využití pekárenských vratků při …moreAbstract:
This thesis is concerned with beer brewing using non-traditional substances. Its theoretical part examines the relevant legislation, describes elementary substances from which beer tends to be manufactured, lays out the technology of malt and beer production, and explores the possibilities offered by less frequently utilised cereals and pseudocereals. Attention is also paid to the issue of food industry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2022
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Nakládání s odpady z potravinářské výroby se zaměřením na výrobní závod firmy Opavia-LU s.r.o v Lovosicích
Pavel PROCHÁZKA -
Odpady z potravinářských technologií a biotechnologií
Taťana NEBESKÁ -
Efektivní nakládání s odpady v potravinářském průmyslu firmy Mondelez International
Michaela NOVOTNÁ -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková