Možnosti výroby piva z netradičních surovin – Jana Jacková
Jana Jacková
Bakalářská práce
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Possibilities of beer production utilising non-traditional substances
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou piv z netradičních surovin. V literární rešerši je zmíněna legislativa, popis hlavních surovin pro výrobu piva, technologie výroby sladu a piva, možnosti využití jiných obilovin a pseudocereálií. Popsána je i problematika využití odpadů potravinářského průmyslu včetně pekárenských vratků. V praktické části byly testovány možnosti využití pekárenských vratků při …víceAbstract:
This thesis is concerned with beer brewing using non-traditional substances. Its theoretical part examines the relevant legislation, describes elementary substances from which beer tends to be manufactured, lays out the technology of malt and beer production, and explores the possibilities offered by less frequently utilised cereals and pseudocereals. Attention is also paid to the issue of food industry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nakládání s odpady z potravinářské výroby se zaměřením na výrobní závod firmy Opavia-LU s.r.o v Lovosicích
Pavel PROCHÁZKA -
Odpady z potravinářských technologií a biotechnologií
Taťana NEBESKÁ -
Efektivní nakládání s odpady v potravinářském průmyslu firmy Mondelez International
Michaela NOVOTNÁ -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková