Jana Jacková

Bakalářská práce

Možnosti výroby piva z netradičních surovin

Possibilities of beer production utilising non-traditional substances
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou piv z netradičních surovin. V literární rešerši je zmíněna legislativa, popis hlavních surovin pro výrobu piva, technologie výroby sladu a piva, možnosti využití jiných obilovin a pseudocereálií. Popsána je i problematika využití odpadů potravinářského průmyslu včetně pekárenských vratků. V praktické části byly testovány možnosti využití pekárenských vratků při …více
Abstract:
This thesis is concerned with beer brewing using non-traditional substances. Its theoretical part examines the relevant legislation, describes elementary substances from which beer tends to be manufactured, lays out the technology of malt and beer production, and explores the possibilities offered by less frequently utilised cereals and pseudocereals. Attention is also paid to the issue of food industry …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin