Drying characteristics of yacon (Smallanthus sonchifolius) tubers – Bc. Barbora Motýlová
Bc. Barbora Motýlová
Master's thesis
Drying characteristics of yacon (Smallanthus sonchifolius) tubers
Abstract:
Yacon (Smallanthus sonchifolius) is Andean crop harvested mainly for its sweet edible tubers. Although it is quite unknown, it has many to offer. Thanks to a high number of bioactive compounds such as fructooligosaccharides, inulin, and phenolics it has antioxidative, antimicrobial, antidiabetic, or anti-obesity properties and positive effect on weight management. In fresh state, yacon roots have a …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Jan Banout, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesMaster programme:
Agri-food Systems and Rural Development
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva