Monika Čiháková
Bachelor's thesis
Používání soli kuchyňské v potravinách.
Kitchen salt and its use in food.
Abstract:
Sůl zaujímá v životě člověka důležitou roli. Je zdrojem chloridů a sodíku, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu. Na druhou stranu mnohé studie potvrzují její negativní působení na zdraví při nadměrné konzumaci. Světová zdravotnická organizace doporučuje konzumovat 5 g soli denně. Většina zemí světa doporučení překračuje a Česká republika se v Evropě řadí mezi nejvíce solící země. Naše …moreAbstract:
Salt has an important role in human's life. It is a needed source of sodium and chlorides, which are necessary for correct function of organism. But on the other hand, many studies confirm its negative effect on health, when consumption exceeds recommendation. World health organisation recommends 5 grams of salt per day. Many countries in the world don't obey the recommendation and Czech Republic belongs …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČIHÁKOVÁ, Monika. \textit{Používání soli kuchyňské v~potravinách.}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/r1hwsz/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Příjem soli u kojenců
Veronika KRÁLOVÁ -
Příjem soli u dětí staršího školního věku
Aneta HEMBEROVÁ -
Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli
Nikola Zapletalová -
Příjem soli u dětí v dorostovém věku
Petr PEJCHAL -
Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli
Ladislava Ilčíková -
Studie sledování obsahu soli v potravinách a pokrmech ve vybraných zařízeních poskytujících stravovací služby.
Martina Haugwitzová -
Změny v obsahu prolinu a relativního výtoku elektrolytů u rostlin béru a čiroku v závislosti na stresu zasolením
David Chlumský -
Porovnání jakostních parametrů salámu Vysočina v závislosti na obsahu soli
Dagmar Pavelková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights