Používání soli kuchyňské v potravinách. – Monika Čiháková
Monika Čiháková
Bakalářská práce
Používání soli kuchyňské v potravinách.
Kitchen salt and its use in food.
Anotace:
Sůl zaujímá v životě člověka důležitou roli. Je zdrojem chloridů a sodíku, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu. Na druhou stranu mnohé studie potvrzují její negativní působení na zdraví při nadměrné konzumaci. Světová zdravotnická organizace doporučuje konzumovat 5 g soli denně. Většina zemí světa doporučení překračuje a Česká republika se v Evropě řadí mezi nejvíce solící země. Naše …víceAbstract:
Salt has an important role in human's life. It is a needed source of sodium and chlorides, which are necessary for correct function of organism. But on the other hand, many studies confirm its negative effect on health, when consumption exceeds recommendation. World health organisation recommends 5 grams of salt per day. Many countries in the world don't obey the recommendation and Czech Republic belongs …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Příjem soli u kojenců
Veronika KRÁLOVÁ -
Příjem soli u dětí staršího školního věku
Aneta HEMBEROVÁ -
Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli
Nikola Zapletalová -
Příjem soli u dětí v dorostovém věku
Petr PEJCHAL -
Porovnání vybraných jakostních charakteristik Gothajského salámu v závislosti na obsahu soli
Ladislava Ilčíková -
Studie sledování obsahu soli v potravinách a pokrmech ve vybraných zařízeních poskytujících stravovací služby.
Martina Haugwitzová -
Změny v obsahu prolinu a relativního výtoku elektrolytů u rostlin béru a čiroku v závislosti na stresu zasolením
David Chlumský -
Porovnání jakostních parametrů salámu Vysočina v závislosti na obsahu soli
Dagmar Pavelková
Název
Vložil
Vloženo
Práva