POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE – Žaneta RACHVALOVÁ
Žaneta RACHVALOVÁ
Bachelor's thesis
POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE
Comparison of Production Technology of Fruit Juices from Organic Production and Conventional Industrial Technology
Abstract:
Cílem práce je porovnání konvenčně vyráběných ovocných šťáv se stejnými výrobky po-cházejícími z produkce ekologického zemědělství. Zabývám se studiemi, které rozebírají rozdíly v obsahu živin, vitaminů a látek prospěšných pro lidský organizmus i nebezpečí dopadající na zdraví při požívání nevhodných nápojů plných nadměrného množství cukrů, umělých barviv, aroma a zbytku postřiků. V práci je také věnována …moreAbstract:
The purpose of the study is to compare conventionally produced fruit juices with the same products from organic production, to deal with studies that analyze the differences in nutrient content, vitamins and beneficial substances to human body and health hazards due to the enjoyment of unsuitable drinks full of excessive amounts of sugars, artificial colors, flavors and residual crop protection chemicals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RACHVALOVÁ, Žaneta. \textit{POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/r1phrl/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
RACHVALOVÁ, Žaneta. POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Technologie pěstování jarního ječmene snižující spotřebu dusíkatých hnojiv
Veronika Dejmková -
Sledování letové aktivity včel pomocí RFID technologie
Vojtěch Purnoch -
Vliv technologie pěstování kukuřice seté na množství organického uhlíku v půdě a kvalitu půdní organické hmoty
Ondřej KADLEČEK -
Vliv technologie základního zpracování půdy na vybrané parametry při pěstování kukuřice seté (Zea mays L.).
Roman ŠIMEK -
Pěstitelská technologie chmele a odlišnosti v podmínkách ekologického zemědělství
Denisa Kujanová -
Pěstitelská technologie máku (Papaver somniferum) v ekologickém zemědělství
Tomáš Dömötör -
Agroekologické limity pěstitelské technologie konzumních brambor
Alena Gatnerová -
Vliv technologie pěstování Leuzey saflorové (Leuzea carthamoides DC.) na kvalitu produktu
Petr VYTISKA