POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE – Žaneta RACHVALOVÁ
Žaneta RACHVALOVÁ
Bakalářská práce
POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE
Comparison of Production Technology of Fruit Juices from Organic Production and Conventional Industrial Technology
Anotace:
Cílem práce je porovnání konvenčně vyráběných ovocných šťáv se stejnými výrobky po-cházejícími z produkce ekologického zemědělství. Zabývám se studiemi, které rozebírají rozdíly v obsahu živin, vitaminů a látek prospěšných pro lidský organizmus i nebezpečí dopadající na zdraví při požívání nevhodných nápojů plných nadměrného množství cukrů, umělých barviv, aroma a zbytku postřiků. V práci je také věnována …víceAbstract:
The purpose of the study is to compare conventionally produced fruit juices with the same products from organic production, to deal with studies that analyze the differences in nutrient content, vitamins and beneficial substances to human body and health hazards due to the enjoyment of unsuitable drinks full of excessive amounts of sugars, artificial colors, flavors and residual crop protection chemicals …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RACHVALOVÁ, Žaneta. \textit{POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/r1phrl/.
Jak správně citovat práci
RACHVALOVÁ, Žaneta. POROVNÁNÍ TECHNOLOGIE VÝROBY OVOCNÝCH MOŠTŮ Z BIOPRODUKCE A KLASICKÉ PRŮMYSLOVÉ TECHNOLOGIE. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Technologie pěstování jarního ječmene snižující spotřebu dusíkatých hnojiv
Veronika Dejmková -
Sledování letové aktivity včel pomocí RFID technologie
Vojtěch Purnoch -
Vliv technologie základního zpracování půdy na vybrané parametry při pěstování kukuřice seté (Zea mays L.).
Roman ŠIMEK -
Vliv technologie pěstování kukuřice seté na množství organického uhlíku v půdě a kvalitu půdní organické hmoty
Ondřej KADLEČEK -
Pěstitelská technologie máku (Papaver somniferum) v ekologickém zemědělství
Tomáš Dömötör -
Pěstitelská technologie chmele a odlišnosti v podmínkách ekologického zemědělství
Denisa Kujanová -
Agroekologické limity pěstitelské technologie konzumních brambor
Alena Gatnerová -
Vliv technologie pěstování cukrové řepy na množství a kvalitu půdní organické hmoty
Aneta NOVÁKOVÁ