Zastoupení lipofilních vitaminů v jedlém hmyzu – Bc. Lucie Jarolímová
Bc. Lucie Jarolímová
Master's thesis
Zastoupení lipofilních vitaminů v jedlém hmyzu
Representation of lipophilic vitamins in edible insects
Anotácia:
Jelikož lidská populace stále roste, zvyšuje se i poptávka po cenově dostupných, udržitelných a kvalitních potravinách především živočišného původu. Produkce masa a masných výrobků má však významný negativní dopad na životní prostředí kvůli emisím skleníkových plynů, požadavkům na plochu a spotřebě vody. Jako alternativa se nabízí jedlý hmyz, který je výrazně nenáročnější, co se týče podmínek chovu …viacAbstract:
Given the rate of human population increase, the demand for affordable, sustainable and high quality foods, predominantly animal based, has been on the rise. However, the production of meat and meat based products has a significant negative impact on the environment due to greenhouse gas emissions and high land and water use. Edible insects offer a viable alternative due to significantly lower breeding …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Drábek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek
Názov
Vložil
Vložené
Práva