Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva – Šárka Ratiborská
Šárka Ratiborská
Bachelor's thesis
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Possibilities of production and application of special malts for brewing
Abstract:
Předmětem bakalářské práce "Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva" je shrnout informace k problematice speciálních sladů vyrobených z různých obilovin a ověřit možnost jejich užití při výrobě piva. V úvodu teoretické části jsou popsány vlastnosti ječmene pro sladování. Teoretická část je zaměřena na výrobu sladu. Tento proces zahrnuje příjem a čištění zrna, máčení, klíčení a …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis "Possibilities of production and application of special malts for brewing" is to summarize information about special malts made from unusual cereals a and check their application for brewing. There are described properties of barley for malting in the introduction of the theoretical part. It is focused on manufacture of malt. This process includes income and cleaning …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Stanovení vybraných mykotoxinů ve vzorcích sladovnického ječmene a sladu
Zuzana Pavlíčková -
Vliv technologického zpracování ječmene a sladu na hladiny přítomných mykotoxinů
Kristýna Hronová -
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monika Plátová -
Analýza ponuky single malt whisky vo vybraných pražských baroch
Kristína Macíková -
Vlastnosti betonů a malt s ternárními pojivy
Miroslav Vašina -
Chování malt na bázi románského cementu s přísadou lignosulfonátů
Petra Koudelková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights