Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla – Veronika ŠNOKHOUSOVÁ
Veronika ŠNOKHOUSOVÁ
Bachelor's thesis
Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla
Healthy and tasty diet in school meals with a focus on salt and flavorings
Abstract:
Má bakalářská práce nese název "Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla". Produkce stále více zpracovaných potravin a změna životního stylu mění stravovací návyky. Populace konzumuje více energeticky vydatných potravin s vysokým obsahem nasycených tuků, trans-mastných kyselin, cukrů a soli. Sůl je hlavním zdrojem sodíku a jeho spotřeba je spojena s hypertenzí …moreAbstract:
My bachelor thesis is called "Healthy and tasty diet in school meals with a focus on salt and flavorings". The production of more and more processed food and change of a lifestyle change eating habits. The population consumes more energy-dense foods with a high content of saturated fat, trans-fatty acids, sugars and salt. Salt is main source of sodium and its consumption is connected with hypertension …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2023
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Jana Krejsová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠNOKHOUSOVÁ, Veronika. \textit{Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Health and Social Sciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/r4bzs5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠNOKHOUSOVÁ, Veronika. Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Health and Social SciencesBachelor programme / field:
Dietetics / Dietetics
Theses on a related topic
-
Jak funguje školní stravování v České republice v 21. století z pohledu surovinové střízlivosti
Eliška MALCOVÁ -
Vybrané aspekty a rozdílnost preferencí při výběru pokrmů mezi skupinami zaměstnanců a klientů ve stravovacích službách
Pavla Wochová -
Využití filtrátu z výroby tekutých ochucovadel jako potenciálního krmného doplňku
Milan Věrtelář
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Bulánová, L.
5/5/2023