Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla – Veronika ŠNOKHOUSOVÁ
Veronika ŠNOKHOUSOVÁ
Bachelor's thesis
Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla
Healthy and tasty diet in school meals with a focus on salt and flavorings
Anotácia:
Má bakalářská práce nese název "Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla". Produkce stále více zpracovaných potravin a změna životního stylu mění stravovací návyky. Populace konzumuje více energeticky vydatných potravin s vysokým obsahem nasycených tuků, trans-mastných kyselin, cukrů a soli. Sůl je hlavním zdrojem sodíku a jeho spotřeba je spojena s hypertenzí …viacAbstract:
My bachelor thesis is called "Healthy and tasty diet in school meals with a focus on salt and flavorings". The production of more and more processed food and change of a lifestyle change eating habits. The population consumes more energy-dense foods with a high content of saturated fat, trans-fatty acids, sugars and salt. Salt is main source of sodium and its consumption is connected with hypertension …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: RNDr. Jana Krejsová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠNOKHOUSOVÁ, Veronika. \textit{Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Health and Social Sciences. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/r4bzs5/.
Jak správně citovat práci
ŠNOKHOUSOVÁ, Veronika. Zdravá a chutná strava ve školním stravování se zaměřením na sůl a ochucovadla. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Health and Social SciencesBachelor programme / odbor:
Dietetics / Dietetics
Práce na příbuzné téma
-
Jak funguje školní stravování v České republice v 21. století z pohledu surovinové střízlivosti
Eliška MALCOVÁ -
Vybrané aspekty a rozdílnost preferencí při výběru pokrmů mezi skupinami zaměstnanců a klientů ve stravovacích službách
Pavla Wochová -
Využití filtrátu z výroby tekutých ochucovadel jako potenciálního krmného doplňku
Milan Věrtelář
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
5. 5. 2023